عصر علوم  کوهدشت

عصر علوم کوهدشت

گردآوری بهترین مطالب علمی (خاصیت مواد غذایی و..-علوم هوا-برق-کامپیوتر-زمین شناسی-بدن انسان و...)
عصر علوم  کوهدشت

عصر علوم کوهدشت

گردآوری بهترین مطالب علمی (خاصیت مواد غذایی و..-علوم هوا-برق-کامپیوتر-زمین شناسی-بدن انسان و...)

آیا پنیر خنگ کننده است؟

تصور می‌ شود که خوردن پنیر سبب کاهش هوش و به قولی خنگ شدن‌ می‌شود. در حالی که متخصصان تغذیهاین موضوع را رد کرده و تاکید می‌کنند که این یک باور اشتباه است. پنیر یک ماده غذایی بسیار غنی از پروتئین و کلسیم است و به همین دلیل ماده غذایی با ارزشی محسوب می‌شود. در عین حال یک ماده خیلی خوب برای تامین لبنیات مورد نیاز بدن است.
دکتر نسرین امیدوار ، متخصص تغذیه می‌گوید: پنیر در رژیم غذایی بسیار با ارزش است و باید خیلی بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.
وی با رد تاثیر مصرف پنیر در کم شدن هوش افراد می‌افزاید: یکی از بهترین جاهایی که می‌توان از این ماده پرارزش استفاده کرد، صبحانه است.

پنیر، هم غذایی سهل‌الهضم است و هم معمولا به علت این که پرچربی نیست مصرف آن با نان، ترکیب بسیار با ارزشی خواهد بود. پروتئین موجود در پنیر فراوان و از کیفیت خوبی برخوردار بوده و تقریبا دارای تمامی اسید آمینه‌های ضروری مورد نیاز بدن است.

به گفته این متخصص تغذیه، اگر بتوان در وعده صبحانه در کنار پنیر، سبزیجاتی مانند خیار و گوجه یا مانند برخی از مردم نقاط کشور مغز گردو و یا بادام مصرف کرد، ترکیب کاملی خواهد بود.
دکتر امیدوار معتقد است که اصلا ضرورتی ندارد پنیر با گردو مصرف شود، چرا که گردو یا بادام تنها یک کامل کننده خوب هستند و چنانچه پنیر به طور خالص مصرف شود هیچ لطمه‌ای به بدن نمی‌زند.

وی می‌گوید: مهم این است که تعادل بین کلسیم و فسفر در برنامه غذایی حفظ شود. چرا که اگر از منابعی که از کلسیم غنی بوده مانند پنیر استفاده شود و از مواد دارای فسفر، آهن و سایر املاح مهم استفاده نکنیم تعادل بدن به هم می‌خورد.

دکتر امیدوار تاکید می‌کند:‌تاکنون شواهد علمی مبنی بر این موضوع که اگر پنیر زیاد مصرف شود هوش انسان آسیب می‌بیند مشاهده نشده است.
اگر این تعبیر درست بود، فرانسوی‌ها و ایتالیایی‌ها که بیش از 100 نوع پنیر دارند، باید دارای ضریب هوشی پایینی می‌‌بودند، ولی این‌طور نیست چون واقعیت آن است که خوردن پنیر در حد اعتدال مشکلی را برای افراد ایجاد نمی‌‌کند.
 
مصرف کافی کلسیم برای کنترل وزن
برای افرادی که به اندازه کافی کلسیم و ویتامین D مصرف می‌کنند به خصوص از طریق فرآورده‌های لبنی کم‌چرب کاهش وزن در آنها بهتر رخ می‌دهد . رئیس سابق انجمن تغذیه هم اعتقاد دارد که مصرف کافی کلسیم و ویتامین D در کنترل وزن موثر است و منبع مهم کلسیم گروه لبنیات مانند پنیر است.

دکتر امیدوار می‌افزاید: اگر در ایران مانند خیلی از کشورها این قانون وجود داشت که لبنیات به خصوص شیر با ویتامین D غنی می‌شد، در حال حاضر این منبع غنی ویتامین D در وعده‌های غذایی موجود بود.

پتروشیمی

پیش از نیم قرن از مصرف فرآورده‌های نفتی به صورتی غیر از سوخت می‌گذرد. به مرور زمان و با پیشرفت علم و تکنولوژی، انسان تعداد روزافزونی از ئیدروکربنها را به طور خالص از سایر فرآورده‌های نفتی جدا کرده و به مصرف تولید سایر مواد شیمیایی و صنعتی رسانیده است. صنایع وابسته به نفت را که از مواد نفتی محصولات غیرنفتی تهیه می‌کنند را صنایع پتروشیمی می‌نامند. مواد اولیه‌ حاصل از صنعت نفت که برای تهیه سایر فرآورده‌های شیمیایی به کار می‌رود، مواد پتروشیمی نامیده می‌شود.
در حال حاضر از کل ئیدروکربنهای تولیدی در جهان فقط حدود پنج درصد یا کمی بیشتر به عنوان مواد اولیه در صنایع پتروشیمی به مصرف می‌رسد، ولی ارزش فرآورده‌های ساخته شده از این پنج درصد در حدود 2 برابر ارزش محصولات نفتی است که از بقیه 95% ئیدروکربنهای تولیدی به فروش می‌رسد. بنابراین کاملاْْ منطقی است که حتی‌المقدور از مصرف این ئیدروکربنها به عنوان مولد انرژی جلوگیری به عمل آید و اولویت خاصی برای استفاده از این ذخایر باارزش و محدود در دنیا در صتایع پتروشیمی داده شود.
گسترش صتایع پتروشیمی، اثرات چشمگیر و پراهمیتی در پیشرفت اقتصادی و توسعه صنایع و بالا بردن سطح تکنولوژی در جهان و در سالهای اخیر در ایران داشته است. 

http://s3.picofile.com/file/7405064294/5.gif

ادامه مطلب ...