عصر علوم  کوهدشت

عصر علوم کوهدشت

گردآوری بهترین مطالب علمی (خاصیت مواد غذایی و..-علوم هوا-برق-کامپیوتر-زمین شناسی-بدن انسان و...)
عصر علوم  کوهدشت

عصر علوم کوهدشت

گردآوری بهترین مطالب علمی (خاصیت مواد غذایی و..-علوم هوا-برق-کامپیوتر-زمین شناسی-بدن انسان و...)

رادیکال آزاد چیست؟

رادیکال های آزاد، مولکول هایی هستند که پوستۀ الکترونی ناقص دارند رادیکال آزاد می تواند به چربی های بدن حمله کند، غشاء سلولی را پاره کند و یا موادسمی را به بافت های دور خود انتشار دهد.
رادیکال های آزاد» مواد واکنش داری هستند که در نتیجه این موارد ایجاد می شود .
  • مصرف سیگار،
  • آلودگی هوا،
  • شکسته شدن ناقص چربی و یا پروتئین،
رادیکال های آزاد وقتی تشکیل می شود که انسان در معرض تماس دود تنباکو و تشعشع باشد، ، مهم ترین رادیکال آزاد، اکسیژن می باشد.
هنگامی که مولکول اکسیژن(O2 ) در معرض تشعشع قرار گیرد، یک الکترون از دیگر مولکول ها بر می دارد و موجب تخریب DNA و دیگر مولکول ها می گردد....

. این کار تخریبی منجر به
  • الزایمر
  • سکته های قلبی
  • پیری زود رس
  • از کار افتادن عضلات
  • دیابت
  • سرطان.
  • ضعف سیستم ایمنی،
  • آب مروارید  چشم.
  • پروستات .
بهترین راه مقابله با رادیکال های آزاد : 
مصرف کافی مواد ضداکسیداسیون(انتی اوکسادسیون) مثل ویتامین E و ویتامین C است.
این ویتامین ها به همراه دیگر مواد آنتی اکسیدان از اکسیده شدن مواد و تولید رادیکال های آزاد در بدن در حد بسیار زیادی جلوگیری می کنند.
رادیکال آزاد (به انگلیسی: free radical ) به اتم، مولکول یا یونی گفته می‌شود که دارای الکترون جفت‌نشده است. یک رادیکال آزاد می‌تواند دارای بار مثبت، منفی یا خنثی باشد.
بطور قراردادی، فلزها، یون‌های فلزی و ترکیب‌های مختلط فلزی رادیکال آزاد بشمار نمی‌آیند. میل به واکنش رادیکال‌ها به‌دلیل داشتن الکترون جفت‌نشده زیاد است و عامل بیماری‌هایی مانند دژنراسیون و سرطان‌اند.
این تخریب های غیرقابل جبران منجر به تغییر عملکرد سلولی و یا مرگ سلولی می شود .
 
چگونه رادیکالهای آزاد می­تواند مغز را از بین ببرند و آنتی اکسیدان­ها می­توانند سلامت آن را حفظ نمایند. ؟ 
وقتی رادیکالهای آزاد حضور داشته باشد، شروع به تخریب سلولهای اعصاب مغزی نموده و به این ترتیب باعث اختلال در عملکرد مغز وحافظه می شوند.
لذا جهت خنثی کردن رادیکالهای آزاد، مغز به مقدار زیادی آنتی اکسیدانت در طول عمر نیاز دارد.
آنتی اکسیدان ها :
ترکیبات غذایی هستند که باعث از بین بردن رادیکال های آزاد و نوسازی سلول های تخریب شده، می شوند. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که می توانند از تخریب بدن جلوگیری کنند؛ در واقع آنتی اکسیدان ها باعث خنثی کردن رادیکال های آزاد می گردند.
آنتی اکسیدان ها باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی می گردند و در نتیجه میزان عفونت را در بدن کم می کنند. حالات زیر باعث ) افزایش رادیکال­های آزاد و کاهش اثر آنتی اکسیدان ها می گردد.
  •  استرس،
  • سیگار کشیدن و
  • آفتاب سوختگی .
 
انواع ویتامین ها و عناصر دارای آنتی اکسیدان
ویتامین A :
و کاروتنوئیدها: هویج، کدو، بروکلی، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، هلو، زردآلو، کلم و طالبی از منابع این ویتامین می باشد.
ویتامین C :
مرکبات، فلفل سبز، بروکلی، سبزیجات برگ سبز، توت فرنگی و گوجه فرنگی از منابع این ویتامین می باشد.
ویتامین E :
آجیل، دانه ها، غلات کامل و با سبوس، سبزیجات برگ سبز، روغن سبزیجات و روغن زیتون از منابع این ویتامین می باشد.
سلنیوم: 
ماهی، گوشت قرمز، تخم مرغ، حبوبات، مرغ و سیر از منابع این ماده ی معدنی می باشد.
فیتوکمیکال ها:
شامل: سویا، انگور بنفش، انار، قره قاط، چای
لیکوپن ها:
لیکوپن ها گوجه فرنگی و فراورده های آن، انگور صورتی و هندوانه
لوتئین ها
شامل: سبزیجات برگ سبز از قبیل: کلم، بروکلی، کیوی، کدو و اسفناج
لیگنان ها
شامل: دانه بذرک، دانه جو، چاودار
ویتامین هایی که شبیه آنتی اکسیدان عمل می کنند: کوآنزیم Q10 و گلوتاتیون
آنزیم های آنتی اکسیدانی که در بدن ساخته می شوند: سوپراکسید دیس موتاز(SOD )، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز.
آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از  آلزایمر،
آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از سرطان،
آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از بیماری قلبی
آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از ضعف سیستم ایمنی،
آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از آب مروارید  چشم.
آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از  ضعف ماهیچه ها.
آنتی اوکسیدان ها برای جلوگیری از ضعف دوران سالخوردگی همان ضعفی است که متاسفانه علت آن را کهولت سن قلمداد می کنند . در حقیقت علت پیدایش( حالت پیری)تجمع  رادیکال های آزاد در بدن می­باشد .
همچنین بر سلامتی پروستات اثر می گذارند.
 

منبع: دکتر کرمانی

حقایقی در مورد خورشید

حقایقی در مورد خورشید

- فاصله ی خورشید از زمین 150 میلیون کیلومتر است.

خورشید ستاره ای با اندازه ی متوسط است و میزان درخشندگی آن نیز متوسط است. نور بعضی از ستاره چند برابر روشن تر و نور بعضی دیگر چند برابر ضعیف تر از خورشید است.

-ابعاد خورشید حدود 4/1 میلیون کیلومتر است و عرضش تقریباً 109 برابر عرض زمین است.

-ابعاد ستاره ی غول پیکر یدالجوزا بزرگ تر و کوچک تر می شود و بعضی وقت ها 600 برابر ابعاد خورشید می شود. اگر خورشید به اندازه ی ستاره ی یدالجوزا برسد، می تواند عطارد، ونوس، زمین و مریخ را ببلعد.

- حدود یک میلیون زمین می تواند در خورشید جا ی بگیرد.

- لکه های سیاهی روی سطح خورشید وجود دارند که آن را لکه های خورشیدی می نامند.

- لکه های خورشیدی سردترین مناطق خورشید به حساب می آیند.   

- نام سطح خورشید نور سپهر است.

- تاج خورشیدی بیرونی ترین لایه ی خورشید است و میلیون ها کیلومتر در فضا کشیده می شود.

- مرکز خورشید از هلیم ساخته شده است.

- چرخش خورشید در استوایش 28 روز طول می کشد.

- درجه حرارت هسته خورشید حدود 15 میلیون درجه ی سلسیوس است و دمای خنک ترین قسمت خورشید حدود 6000 درجه ی سلسیوس است.

خورشید هر ثانیه حدود 4 میلیون تن از وزنش را از دست می دهد و این مقدار گاز هیدروژنی است که خورشید به انرژی تبدیل می کند.

- دانشمندان کسوف و خسوف را از طریق ایجاد کسوف و خسوف های مصنوعی به کمک دستگاه کورونوگراف بررسی می کنند.

- گاهی اوقات خورشیدهای دروغین (پرهلیا، در یونانی به معنی کنار خورشید است) را سگ های خورشید می نامند.سگ های خورشید معمولاً به صورت نقطه های روشن در سمت مقابل خورشید زمستان دیده  می شوند.

- گرم ترین نقطه ی جهان دالول اتیوپی ( آفریقای شرقی  ) است . دمای متوسط سالانه ی آن 94 درجه ی فار نهایت است.

منبع:تبیان

سیاره مریخ یا بهرام

مقدمه

مریخ ، سیاره سرخ فام منظومه شمسی ، نصف زمین قطر دارد و مساحت سطح آن برابر با مساحت خشکیهای روی زمیناست. درست مانند زمین ، یخهای قطبی ، دره‌های عمیق ، کوه ، غبار ، طوفان و فصل دارد. در دشتهای آن مانند ماه ، گودالهای برخوردی حاصل برخورد سنگهای آسمانی دیده می‌شود. با وجود اندازه کوچکش ، بلندترین کوه و بزرگترین دره منظومه شمسی در این سیاره پیدا شده است. 

img/daneshnameh_up/5/5b/Sathemerikh.jpg


فاصله متوسط از خورشید227/94 کیلومتر
قطر استوا6786 کیلومتر
مدت حرکت وضعی24/62 روز زمینی
مدت حرکت انتقالی686/98 روز زمینی
سرعت مداری24/14 کیلومتر در ثانیه
دمای سطحی-120 تا 25 درجه سانتیگراد
جرم (زمین=1)0/11
چگالی متوسط (آب=1)3/95
جاذبه (زمین=1)0/38
تعداد قمر2


جو مریخ

جو زمین شامل ۷۷ درصد نیتروژن و ۲۱ درصد اکسیژن است. درحالی که در جو مریخ ۹۵ درصد دی اکسید کربن و فقط ۲۰ درصد اکسیژن وجود دارد. آیا فقط یک کپسول اکسیژن و یک ماسک ما را روی مریخ نجات خواهد داد؟ خیر. جو سیاره سرخ بسیار رقیق است، بطوری که بر سطح سیاره فشار جوی معادل یک صدم فشار جو زمین در سطح دریاست. اگر لباس فضایی مناسبی نپوشید که فشار هوای طبیعی را ایجاد کند، ارگانهای درونی بدن ما به دلیل فشار درونی که داریم باد می‌کنند. علاوه بر این جو مریخ محافظ خوبی در برابر تابشهای مرگبار فضایی نیست و طی مدتی نه چندان دراز این تابشها می‌تواند اثرات جبران ناپذیری بر بدن انسان بگذارد. پس باید لباس مخصوصی را به همراه داشت. 
تصاویر زیباسازی|www.RoozGozar.com|تصاویر زیباسازی

ادامه مطلب ...

زخم های پوستی

زخم‌های بریدگی، خراشیدگی و سوراخ شدن پوست


هر نوع بریدگی سطحی و یا عمیق پوست ممکن است نیاز به بخیه داشته باشد و بایستی خیلی زود توسط پزشک معاینه شود. به طور کلی هر چه زخم زودتر بخیه زده شود، خطر عفونت آن کمتر است.


زخم بریدگی

در اینجا 6 توصیه کلی در مورد مراقبت از انواع زخم ها را بیان می کنیم.

 

1- شستن زخم بریدگی و خراشیدگی با آب و صابون و سپس تمیز و خشک نگه داشتن آن، تمام آن چیزی است که برای مراقبت از تمام زخم ها لازم است.

 

2- تمیز کردن زخم با آب اکسیژنه (پراکسید هیدروژن) و بتادین در اولین روزها مفید است، اما به دلیل اینکه ترمیم زخم را به تأخیر می اندازد برای مدت طولانی نباید استفاده شوند.

 

3- پماد آنتی بیوتیک روی زخم خود بمالید و روی زخم را پانسمان کنید یا چسب زخم بزنید.

 

4- اگر فکر می کنید زخم تان نیاز به بخیه دارد، طی 6 ساعت بعد از ایجاد زخم به پزشک مراجعه کنید، زیرا تاخیر در این کار میزان عفونت زخم را افزایش می دهد.

 

5- هر نوع زخم ناشی از سوراخ شدن پوست توسط کفش ورزشی در معرض خطر زیاد ابتلا به عفونت است و بایستی توسط پزشک معاینه شود.

 

6- قرمزی، ورم، درد زیاد، تب و چرک کردن زخم نشان دهنده عفونت آن است و نیاز به مراقبت پزشکی دارد.

 

زخم بریدگی

بهترین راه مراقبت از زخم بریدگی یا خراشیدگی چیست؟

اولین کار، بند آوردن خونریزی زخم است.

بیشتر اوقات اگر با یک پارچه تمیز یا گاز استریل روی زخم را کمی فشار دهیم، خونریزی متوقف می شود و مدت 10 تا 20 دقیقه باید این فشار را ادامه دهیم.

 

اگر خونریزی بند نیامد و یا شدید بود، بایستی به پزشک مراجعه کنیم.

 

کار بعدی این است که زخم را با آب و صابون کاملا بشوییم و تمیز کنیم.

 

هر گونه ماده خارجی موجود در زخم را باید بیرون بیاوریم مثل شن، سنگریزه، خرده چوب، شیشه و یا چمن سبزه، زیرا در غیر این صورت زخم عفونت می کند.

در ابتدای کار می توانید از بتادین و آب اکسیژنه برای تمیز کردن زخم استفاده کنید، ولی استفاده طولانی مدت از این مواد باعث می شود زخم دیر بهبود پیدا کند

نوک موچین یا انبرک را ابتدا با الکل ضدعفونی کنید و سپس جسم خارجی را توسط آن از زخم بیرون بکشید، اما موچین را داخل زخم فرو نکنید، زیرا میکروب ها را به عمق زخم هل می دهد.

 

همچنین می توانید به آرامی روی زخم را با لیف و صابون تمیز کنید تا کثیفی ها و خار و خاشاک از بین بروند.

 

در ابتدای کار می توانید از بتادین و آب اکسیژنه برای تمیز کردن زخم استفاده کنید، ولی استفاده طولانی مدت از این مواد باعث می شود زخم دیر بهبود پیدا کند.

پماد آنتی بیوتیک زخم

مراقبت دائمی از زخم مهم است. روزی سه بار، پانسمان روی زخم را بردارید و با آب و صابون به آرامی محل زخم را بشویید، پماد آنتی بیوتیک روی آن بمالید و مجددا پانسمان را روی زخم قرار دهید.

 

اگر پانسمان زخم کثیف و یا خیس بود، فورا آن را عوض کنید. در غیر این صورت می توانید روزی یک بار پانسمان را عوض کنید.

 

چه موقع برای زخم بریدگی باید نزد پزشک رفت؟

اگر نتوانستید خونریزی زخم را متوقف کنید، بایستی نزد پزشک بروید.

 

هر نوع بریدگی سطحی و یا عمیق پوست ممکن است نیاز به بخیه داشته باشد و بایستی خیلی زود توسط پزشک معاینه شود. به طور کلی هر چه زخم زودتر بخیه زده شود، خطر عفونت آن کمتر می شود.

 

به طور طبیعی، بایستی طی شش ساعت بعد از ایجاد جراحت و آسیب، زخم مرمت شود.

 

افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است، بیشتر دچار عفونت زخم می شوند و بایستی زخم آن ها توسط پزشک پانسمان شود. این افراد عبارتند از: بیماران دیابتی، بیماران سرطانی که شیمی درمانی می کنند، افرادی که داروهای کورتونی مصرف می کنند مثل پردنیزون، بیمارانی که دیالیز کلیهمی کنند و بیماران مبتلا به ایدز.

 

هر زخمی که علائم عفونت را نشان دهد، بایستی توسط پزشک رسیدگی شود.

منبع:تبیان

رنگ های خوراکی

مطلب زیر گفته‌های دکتر آراسب دباغ‌ مقدم، نایب رییس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی درباره رنگ غذاست. اگر می‌خواهید درباره رنگ‌های مجاز و غیرمجاز غذایی بیشتر بدانید، با ما همراه شوید.

خواص رنگ های خوراکی ,خواص دارویی رنگ های خوراکی ,فواید رنگ های خوراکی ,[categoriy]

تصاویر زیباسازی|www.RoozGozar.com|تصاویر زیباسازی


   ادامه مطلب ...