گردآوری بهترین مطالب علمی (خاصیت مواد غذایی و..-علوم هوا-برق-کامپیوتر-زمین شناسی-بدن انسان و...)
گردآوری بهترین مطالب علمی (خاصیت مواد غذایی و..-علوم هوا-برق-کامپیوتر-زمین شناسی-بدن انسان و...)
رادیکال های آزاد، مولکول هایی هستند که پوستۀ الکترونی ناقص دارند رادیکال آزاد می تواند به چربی های بدن حمله کند، غشاء سلولی را پاره کند و یا موادسمی را به بافت های دور خود انتشار دهد.
رادیکال های آزاد» مواد واکنش داری هستند که در نتیجه این موارد ایجاد می شود .- شکسته شدن ناقص چربی و یا پروتئین،
رادیکال های آزاد وقتی تشکیل می شود که انسان در معرض تماس دود تنباکو و تشعشع باشد، ، مهم ترین رادیکال آزاد، اکسیژن می باشد.
هنگامی که مولکول اکسیژن(O2 ) در معرض تشعشع قرار گیرد، یک الکترون از دیگر مولکول ها بر می دارد و موجب تخریب DNA و دیگر مولکول ها می گردد....
. این کار تخریبی منجر بهبهترین راه مقابله با رادیکال های آزاد :
مصرف کافی مواد ضداکسیداسیون(انتی اوکسادسیون) مثل ویتامین E و ویتامین C است.
این ویتامین ها به همراه دیگر مواد آنتی اکسیدان از اکسیده شدن مواد و تولید رادیکال های آزاد در بدن در حد بسیار زیادی جلوگیری می کنند.
رادیکال آزاد (به انگلیسی: free radical ) به اتم، مولکول یا یونی گفته میشود که دارای الکترون جفتنشده است. یک رادیکال آزاد میتواند دارای بار مثبت، منفی یا خنثی باشد.
بطور قراردادی، فلزها، یونهای فلزی و ترکیبهای مختلط فلزی رادیکال آزاد بشمار نمیآیند. میل به واکنش رادیکالها بهدلیل داشتن الکترون جفتنشده زیاد است و عامل بیماریهایی مانند دژنراسیون و سرطاناند.
این تخریب های غیرقابل جبران منجر به تغییر عملکرد سلولی و یا مرگ سلولی می شود .
چگونه رادیکالهای آزاد میتواند مغز را از بین ببرند و آنتی اکسیدانها میتوانند سلامت آن را حفظ نمایند. ؟
وقتی رادیکالهای آزاد حضور داشته باشد، شروع به تخریب سلولهای اعصاب مغزی نموده و به این ترتیب باعث اختلال در عملکرد مغز وحافظه می شوند.
لذا جهت خنثی کردن رادیکالهای آزاد، مغز به مقدار زیادی آنتی اکسیدانت در طول عمر نیاز دارد.
آنتی اکسیدان ها :
ترکیبات غذایی هستند که باعث از بین بردن رادیکال های آزاد و نوسازی سلول های تخریب شده، می شوند. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که می توانند از تخریب بدن جلوگیری کنند؛ در واقع آنتی اکسیدان ها باعث خنثی کردن رادیکال های آزاد می گردند.
آنتی اکسیدان ها باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی می گردند و در نتیجه میزان عفونت را در بدن کم می کنند. حالات زیر باعث ) افزایش رادیکالهای آزاد و کاهش اثر آنتی اکسیدان ها می گردد.
انواع ویتامین ها و عناصر دارای آنتی اکسیدان
ویتامین A :
و کاروتنوئیدها: هویج، کدو، بروکلی، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، هلو، زردآلو، کلم و طالبی از منابع این ویتامین می باشد.
ویتامین C :
مرکبات، فلفل سبز، بروکلی، سبزیجات برگ سبز، توت فرنگی و گوجه فرنگی از منابع این ویتامین می باشد.
ویتامین E :
آجیل، دانه ها، غلات کامل و با سبوس، سبزیجات برگ سبز، روغن سبزیجات و روغن زیتون از منابع این ویتامین می باشد.
سلنیوم:
ماهی، گوشت قرمز، تخم مرغ، حبوبات، مرغ و سیر از منابع این ماده ی معدنی می باشد.
فیتوکمیکال ها:
شامل: سویا، انگور بنفش، انار، قره قاط، چای
لیکوپن ها:
لیکوپن ها گوجه فرنگی و فراورده های آن، انگور صورتی و هندوانه
لوتئین ها
شامل: سبزیجات برگ سبز از قبیل: کلم، بروکلی، کیوی، کدو و اسفناج
لیگنان ها
شامل: دانه بذرک، دانه جو، چاودار
ویتامین هایی که شبیه آنتی اکسیدان عمل می کنند: کوآنزیم Q10 و گلوتاتیون
آنزیم های آنتی اکسیدانی که در بدن ساخته می شوند: سوپراکسید دیس موتاز(SOD )، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز.
آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از آلزایمر،
آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از سرطان،
آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از بیماری قلبی
آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از ضعف سیستم ایمنی،
آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از آب مروارید چشم.
آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از ضعف ماهیچه ها.
آنتی اوکسیدان ها برای جلوگیری از ضعف دوران سالخوردگی همان ضعفی است که متاسفانه علت آن را کهولت سن قلمداد می کنند . در حقیقت علت پیدایش( حالت پیری)تجمع رادیکال های آزاد در بدن میباشد .
همچنین بر سلامتی پروستات اثر می گذارند.

منبع: دکتر کرمانی